Lezing "Communiceren met kinderen en tieners" door Tischa Neve


Centrum Jeugd en Gezin organiseert een interactieve lezing door Tischa Neve


Tischa Neve is een aantal jaar geleden ook op onze club geweest met een workshop voor coaches en ouders. Ze deed dit op een zeer enthousiaste en aanstekelijk manier. Daarom wijs ik u op deze lezing.


Datum: maandag 1 oktober 2012

Voor:    ouders/opvoeders van kinderen tussen de 2 – 18 jaar

Tijd:      20.00 uur tot 22.00 uur

Waar:   het Perron, Schoolstraat Heeze

Wat is de basis van een goede communicatie? Hoe zorg je dat kinderen beter luisteren? Hoe krijg je een kind aan het praten over moeilijkere onderwerpen? Hoe sluit je in je communicatie aan bij kinderen van verschillende leeftijden?

Een interactieve lezing vol met praktische voorbeelden uit o.a. het tv-programma Schatjes, humor, veel direct toepasbare tips en ruimte voor je eigen vragen. Gericht op de basis van communiceren én aandacht voor verschillende leeftijdsgroepen. Met de tips die je op papier mee krijgt kun je thuis gelijk aan de slag!

Door: Tischa Neve, kinder- jeugdpsycholoog en opvoedcoach (bekend van het opvoed-TV-programma Schatjes, JM Ouders)

Over Tischa……..

Na mijn studie klinische kinder- en jeugdpsychologie (UvA) heb ik in 1995 het ‘Kinder Advies- en Trainingscentrum’ opgericht, waar ik een paar jaar sociale vaardigheidstrainingen en oudercursussen ‘opvoeden’ heb gegeven. Na vervolgens 8 jaar bij Bureau Jeugdzorg gewerkt te hebben met criminele jongeren en hun ouders, heb ik in vijf seizoenen van het tv-programma ‘Schatjes’ ouders gecoacht, die problemen ondervinden bij de opvoeding. Hier is ook een boek van uitgegeven.

In september 2006 ben ik gestart met ‘Groot & Klein’, van waaruit ik o.a. lezingen, workshops en coaching in opvoeden geef en (bijzondere) kinderen begeleid en behandel. In samenwerking met verschillende sportbonden geef ik daarnaast workshops en begeleiding aan jeugdcoaches en trainers over de pedagogische en psychologische kant van sport en lezingen aan ouders over sportiviteit en respect langs de lijn.

Sinds september 2008 ben ik de vaste opvoedcoach van het opvoedtijdschrift J/M. Elke maand is mijn eigen opvoedpagina te lezen in het tijdschrift en wekelijks beantwoord ik opvoedvragen op de site van J/M (www.jmouders.nl). Ook hebben we verschillende online cursussen positief opvoeden ontwikkeld. 

Naast dit alles werk ik met veel passie en plezier bij Stichting Sam, een vrijwilligersorganisatie waar ik met behulp van dolfijnen (gedrags)therapie geef aan kinderen met aan autisme verwante stoornissen en het Syndroom van Down. In het kader van mijn werk met kinderen met autisme schrijf ik als lid van het comité van aanbeveling van de Nederlandse Vereniging voor Autisme een column in het blad Engagement


Nieuws  | 18 September